Düzenli masaj uygulamaları ile genel sağlık durumu iyileşir

Rehabilitasyon ve tıbbi tedavi uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcı bir yöntem olan masaj uygulamalarında, başlamadan önce konunun uzmanı bir hekim terapist tarafından masaj yöntemi uygulanacak kişinin sağlığının değerlendirilmesi ve buna uygun bir masaj yönteminin seçilmesi zaruridir.  Tıbbi masaj uygulamalarında gerektiğinde bazı özel durumlarda diğer fiziksel tıp yöntemleri ile kombine edilebilir ama sıklıkla bireye özgün egzersiz uygulamalarıyla birlikte sürdürülmesinde fayda vardır. Egzersizlerden önce veya sonra tüm omurga boyunca yapılacak düzenli masaj uygulamaları, bir sonra ki hareketlerin çok daha kolay yapılmasına ve eğer var ise  ağrının azalmasına katkıda bulunur. Terapötik masaj uygulaması, gebelerde sıklıkla görülen sırt, bel ve ayak ağrılarında da güvenle uygulanabilir bir yöntemdir. Düzenli masaj uygulamaları ile genel sağlık durumunun iyileşmesini ve rahatlama seviyesinin yükselmesini sağlar, adale gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut zihin ruh sağlığı dengesini korur.

anadolu masaj salonu aromaterapi masaj uzak doğu masaj internasyonel masaj google masaj istanbul avrupa yakası masaj hot mail masaj yeni masöz terapist

istanbul maltepe masaj salonu

Tüm vücut masaj uygulamaları 30 ila 45 dakika sürmelidir. Bölgesel masaj uygulamalarında ise 15 ila 20 dakika arasında uygulanabilir. Bu süre içerisinde hastaya yapılacak masaj yöntemi ve endikasyonuna bağlıdır. Tedavinin sıklığı dokulardaki patolojik bulgulara, hastanın genel sağlık durumuna ve verdiği yanıta göre değişkenlik gösterebilir. Özellikle ofis ortamlarında çalışanlarda genellikle sırt, boyun, baş ağrısı şikayeti olanlarda ve lenfödemde sonuç alınıncaya kadar her gün masaj uygulamaları yapılmasında fayda vardır. Tüm vücut masaj uygulamalarının haftada 1 veya 2 defa yapılması yeterli olacaktır.

Leave a Reply